Images

We have completed the renewal of the Mona Vale Surf Life Saving Club as part of the capital works delivery program.

The facilities are family-friendly and accessible, and cater for the surf club, board riders, beachgoers and the community.

The fit out for the new restaurant and café are underway and are expected to open this summer.

We would like to thank the members of the working group for their valuable feedback and everyone who has contributed for the successful delivery of this community facility.

Funding

This $10 million project was made possible thanks to funding from Northern Beaches Council, the NSW Government’s Stronger Communities Fund and the Mona Vale Surf Life Saving Club.

Want more information?

Contact the Project Manager: Nathan Innes, Major Building Projects on 1300 434 434

Video transcript

The impressive new surf club on the edge of Mona Vale Beach is a world-class community facility and a $10 million investment for the community to enjoy for decades to come.

The build took just over 12 months to complete but was the result of more than ten years of planning.

Set over two levels, the purpose-built clubhouse is designed to withstand the harsh coastal environment, and it has solar panels and rainwater tanks to minimise its environmental footprint.

The venue provides a base for the 1300 club members and offers community venues that anyone can hire and take advantage of the spectacular location. 
The facilities are family-friendly and accessible with a new café, first aid room, nippers facilities and storage. 

A public family change room and accessible adult change room are all located on the ground floor.

Upstairs includes a restaurant and function room with a long balcony to take in the epic views of the beach and headland.

Outside, new public artworks by local artists Mick Glasheen and Leslie McLeod have been incorporated into columns and seating structures, reflecting and celebrating Indigenous connection to Country.

And at the northern end of the beach, the clubhouse is complemented with a modern beach amenities block and lifeguard observation room, providing a 180-degree view of the beach.